Caucasian soldier pointing gun at illuminated holograms

CyberBerkut: Az interneten is lehet háborúzni?

Megtámadta a CyberBerkut a lengyel elnök és a varsói értéktőzsde honlapját

Varsó, 2014. augusztus 14., csütörtök (MTI) – Megtámadták a lengyel elnök és a varsói értéktőzsde internetes oldalait csütörtökön az ukrajnai szakadárokhoz közeli CyberBerkut szervezet aktivistái, azt követelve, hogy “a lengyel bérencek vonuljanak ki Ukrajnából” – közölte a Rzeczpospolita.

A lengyel napilap az RMF FM hírrádióra hivatkozva azt írta, a hackerek a megtámadott honlapokon olyan nyilatkozatot helyeztek el, amely szerint Ukrajna területén Bartlomiej Sienkiewicz (lengyel belügyminiszter) vezette alakulatok tevékenykednek. Sienkiewiczet a hackerek háborús bűnösnek nevezték.

Nyilatkozatuk szerint a lengyel kormány által támogatott “kijevi junta népirtó cselekedeteket követ el kelet-Ukrajnában”.  Lengyelország a hackerek szerint “az ukrán fasizmust” támogatja. “Washington megbízásából Lengyelország diplomáciai, politikai és katonai támogatást nyújt a nacionalistáknak” – áll a nyilatkozatban, amely azt is hozzáteszi:

El nem felejtjük, meg nem bocsátjuk.

A lengyel elnöki hivatal nem erősítette meg a támadás tényét, de a hivatalos honlap nem működik. A varsói tőzsde 14 órakor újra beindult.

Amint a Rzeczpospolita írja, a CyberBerkut az orosz-ukrán konfliktus kitörése után már a NATO, valamint az amerikai katonai magánvállalatok honlapjait is megtámadta.


http://m.rmf24.pl/news,nId,1485383
http://www.rp.pl/artykul/118849,1133357-CyberBerkut-zaatakowal-polskie-strony-internetowe-.html
There are no comments

Add yours