Low cost airlines at Gatwick Airport, England

Már másfélmillió magyar is élhet az Egyesült Királyságban

East Grinstead, 2014. október 21., kedd (TeleJoB) – A térségben élő magyarok által hivatalosan meg nem erősített számítások és becslések szerint az Egyesült Királyságban élő magyarok száma már elérheti a másfél milliót.

A magyar állam számára ez szomorú hír, így hivatalosan ezt valószínű, hogy nem fogják elismerni. Természetes, hogy a hivatalos statisztikák jóval kevesebbet kell hogy mutassanak, viszont a helyben élők által elmondott információk érdekes módon egész más képet mutatnak. A Londontól délre fekvő szerkesztőségünk számára adott helyi információkat a térségben élő magyarok adják, akik már 8-10 éve dolgoznak és élnek életvitelszerűen az Egyesült Királyságban.

Elmondásuk és helyi információik alapján csak a Gatwick-i repülőtéren és a repülőtér gazdasági vonzáskörzetében körülbelül 14 ezer magyar dolgozik. Ebbe bele kell értenünk a szlovák és más egyéb állampolgárságú magyarokat is – azokat, akik magyarnak vallják magukat. A repülőtér gazdasági vonzáskörzetébe tartoznak a reptér mellett található szállodák, vendéglátóipari egységek, éttermek, boltok, üzletek is. A repülőtér bővítése előreláthatólag még jobb helyzetbe hozza Crawley várost és vonzáskörzetét, ami jelenleg is nagyon kedvelt a magyarok, valamint a lengyelek körében. Ennek a térségnek a gazdasági növekedése és munkahely teremtő ereje munkaközvetítő irodánk szakértői által készített elemzések alapján egészen biztosan növekedni fog az elkövetkezendő években. Csak Crawley, East Grinstead és Horley környékén jelenleg körülbelül 7 ezer magyar dolgozik és él életvitel szerűen, melyek száma hétről hétre nő.

A térségben élő magyarok elmondásuk szerint több ízben kaptak híreket és üzeneteket magyarországi ismerőseiktől azzal kapcsolatosan, miszerint a kint élő magyarok magyarországi lakcímeit megkereste a NAV, néha több százezer forintot követelve.

Sokan már lakásukat is eladták, mivel évtizedek óta az Egyesült Királyságban élnek és dolgoznak, viszont ha még lakcímük be van jelentve magyarországon a lakcím nyilvántartóban akkor erre hivatkozva próbálják megkeresni magyarországi címeiken a külföldön élő magyarokat azzal, hogy több százezer forintos tartozásuk keletkezett a NAV-nál.

Népszámlálási adatok alapján körülbelül 3 millió magyar “hiányzik” a népességből, valószínű ennyien vannak akik elhagyták az országot az utóbbi időkben, de pontos és valós adatot egyelőre senki se tud mondani.

 
There are no comments

Add yours