image[250]

Százaknak ajánl állást egy brit üzem

Az elmúlt napokban az alábbi cikk jelent meg a sajtóban, melyből a laikus olvasó és munkát kereső számára az tűnhet ki, hogy egy Nagy-Britanniai szendvics üzembe több száz magyar dolgozót vesznek fel és kifejezetten magyarokat keresnek.

East Grinstead, 2014. november 10., (TeleJob) – Munkaközvetítő irodánkhoz 2014. november 10-én, hétfőn este befutott információk alapján megállapítottuk, hogy a médiában közölt hír erősen elferdített, nem a teljes valóságot tükrözi.

Munkaközvetítő irodánk munkatársai megállapították, hogy lehetséges ugyan a munkavállalás ebben az üzemben magyarok számára is, viszont a Northamptonti gyár illetékese kijelentette, hogy összesen sem keresnek 300 főt (csak 250-et) és a munkaköröket elsősorban helyi munkavállalókkal töltik be, mely jelentkezési folyamattal a cég meg van elégedve. A hírre a Daily Mail című konzervatív brit lap is rávilágított “Hát nincs már senki Nagy-Britanniában, aki képes lenne megcsinálni egy szendvicset?” szalagcímmel.

Magyarok számára történő jelentkezés esetében az angliai Telejob Nemzetközi Munkaközvetítő Iroda vállalja a teljes körű lebonyolítást. A jelentkezési lap megtalálható a Külföldi Munka c. folyóiratban, mely kapható minden újságárusnál magyarországon is. http://kulfoldihirek.com A jelentkezési lap kitöltésekor szükséges hivatkozási szám: GB-16698-001. A jelentkezési folyamathoz nem szükséges semmilyen magyarországi közvetítő, a jelentkezési lap alapján a jelentkezést az angliai közvetítő iroda központi munkatársai azonnal továbbítják a munkáltató céghez közvetlenül az angliai központból.

Íme a cikk, melyet több olyan hírportál is átvett, mely portáloknak a munkaközvetítéshez nincs közük:


Magyarországra utaznak az ír Greencore cég képviselői, hogy itteni dolgozókat toborozzanak a társaság új nagy-britanniai szendvicsüzemébe – írta a hvg.hu a BBC-re hivatkozva.

Magyar dolgozókat venne fel új, 35 millió fontból megépülő northamptoni szendvicsüzemébe a Greencore készételeket, fagyasztott ételeket és szószokat gyártó élelmiszer ipari cég – jelentette a BBC.

A cég képviselői jövő hétfőn Magyarországra indulnak toborozni, itteni dolgozókkal töltenék be ugyanis a 2016 elején nyíló üzemben létrejövő 300 állás nagy részét.

A társaság munkaügyi igazgatója a BBC-nek arra panaszkodott, hogy a városban és a környéken nagyon kevés a szabad helyi munkaerő, alacsony a munkanélküliség, ráadásul sokan nem is akarnak olyan munkát végezni, mint amit ők kínálnak.

A cég meghirdette a munkákat a northamptoni munkaügyi központokon keresztül is, de nagyon kevesen jelentkeztek.

Az USA-ban és Nagy-Britanniában összesen 12 ezer embert foglalkoztató vállalat már most is keres minőségellenőröket, gépkezelőket, portásokat és takarítókat.
There are no comments

Add yours