Beer Bottling plant. Málaga, Spain

Nem szívesen vesznek már fel új dolgozókat a Németek

Novemberben csökkent a német vállalatok munkaerő felvételi hajlandósága. Németország telítődik.

München, 2014. november 26., szerda (MTI) – Novemberben csökkent a foglalkoztatás növekedési dinamikája Németországban – derül ki a müncheni ifo gazdaságkutató intézet szerdán közzétett havi rendszeres “foglalkoztatási barométer” felméréséből.

Németországban már csak elvétve tervezik növelni alkalmazottaik számát a vállalatok. Az ifo “foglalkoztatási barométer” mutatószáma novemberben 105,4 pontra csökkent az októberi 106,9 pontról, ami a foglalkoztatás növekedési dinamikájának a gyengülésére utal.

A feldolgozóiparban stagnált a mutató novemberben. Az előző hónaphoz hasonlóan semmi nem utal arra most sem, hogy a vállalatok növelni terveznék alkalmazottaik számát.

A kereskedelemben nagyjából kiegyenlítik egymást az alkalmazottak felvételére és elbocsátására szóló tervek. Az építőipar továbbra is növeli alkalmazottai számát, bár az előző havinál kisebb ütemben.

A német szolgáltatási szektor munkaerő felvételi hajlandósága változatlanul pozitív, de ezzel együtt is 2013 októbere óta a legalacsonyabb szintre csökkent.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) a Handelsblatt számára állítja össze havi rendszerességgel foglalkoztatási barométerét mintegy 9500 németországi vállalkozás körében végzett felmérés keretében.

http://www.cesifo-group.de/de/dms/ifodoc/docs/facts/survey/empl/2014/EMPLB_201411_DE/EMPLB_201411_DT.pdf
There are no comments

Add yours