96160442

Ismét új cégnéven fut a neteclub.com: E-INVEST

London, 2017. március 24., péntek-  Ismét cégnevet váltottak a neteclub.com-ot üzemeltető rendszer tulajdonosai. Az újfennt tulajdonosként említett név: E-INVEST Ltd.

A neteclub.com internetes oldal megújult változatában az uj.neteclub.com oldalon az új web oldal tulajdonosaként korábban feltüntetett Neteclub Ltd, Crystal Offices, OT Center, Victoria, Mahe Seychelles Company No: 147546 cím és név helyett ímmár egy másik hamis offshore cégnevet láthatunk: E-INVEST Ltd Commonwealth of Dominica Company No: CD1631/16.

Mint korábban Londoni újságírók és internet elemzők rávilágítottak arra, hogy a Neteclub Ltd. cég nem létezik a Seychelles szigeteken, most kiderült, hogy az újfennt megemlített E-INVEST Ltd. CD1631/16. cégjegyzékszámú cég sem létezik a Dominikai köztársaságban. Ez könnyen ellenőrizhető a Dominikai köztársaság hivatalos kormányzati oldalán ahol a keresőbe beírva az E-INVEST cégnevet, láthatjuk a találatokat.  A valódi E-INVEST Ltd bejegyzett cégjegyzék száma 2016/IBC19118, nem pedig az ami az uj.neteclub.com oldalon szerepel: CD1631/16.

A web oldal magyarországi szerkesztői, ímmáron megint egy másik cég identitását, nevét használják fel a csalásra, az ügyfelek megtévesztésére. Ugyanígy tettek korábban a Neteclub Ltd. cégnévvel is, mely soha nem volt bejegyezve a Seychell szigeteken, így a web oldalra regisztrált és pénzért klubtagsági díjakat váltó ügyfeleket megtévesztették. A Neteclub Ltd. az Egysült Királyságban bejegyzett valódi cég és semmi köze a neteclub.com oldalhoz. A neteclub.com oldal üzemeltetői a valódi Londoni Neteclub Ltd. identitását lopták el és használták fel csalásra, megtévesztésre. Valószínűleg a médiában közzétett cikk, a rendőrségi valamint adóhatósági nyomozások alapján gondolták azt az elkövetők, hogy ideje lesz más cégnév után nézniük. Jelen esetben is ezt tették. A valódi E-INVEST cégnek semmi köze sincs az uj.neteclub.com internetes oldalhoz. A cégnév az oldalon tehát csak azért van feltüntetve, hogy hivatalos színt mutasson az internetes csalás számára, az ügyfelek megtévesztése.

A rendkívül rafinált gondolkodásmóddal rendelkező politikai fórumokon is részt vevő rendszerszervező most olyan cégnevet választott, mely cégnév az Egyesült Királyságban már korábban létező, de egy most nem működő cégnévvel egyezik meg. A cégnév viszont megegyezik egy 2005 óta regisztrált magyarországi oldallal, mely szolgáltatásaiban kísértetiesen hasonlít a neteclub.com-on végzett tevékenységre. Az oldal neve: e-invest.hu. Szerkesztőségünk megállapította, hogy az e-invest.hu oldal üzemeltetőjének, semmi köze sincs a neteclub.com oldalon újfennt megemlített E-Invest cégnévhez, mely tényt a web oldal üzemeltetője szerkesztőségünk számára írásban is megerősített.

A neteclub.com internetes oldalt magyarországi csalók üzemeltetik és állásközvetítőnek álcázott interntes vállalkozásnak tünteti fel magukat, melynek üzemelése jogszerűtlen magyarországon mivel az engedélyköteles – a Munkaügyi Központ szigorú elvárásainak kell megfelelnie hozzá. Az oldal kifejezetten magyar ügyfélkört céloz meg, méghozzá az otthon számítógép előtt ülő, rengeteg szabadidővel rendelkező nyugdíjas réteget. Az oldal új változatában már megtalálhatók román és német nyelvű fejlécek is a figyelem elterelése kedvéért, viszont a tartalom fordítására már nincs erőforrásuk.

Az otthon számítógép előtt ülő kiszolgáltatott, távmunkában dolgozni vágyó nyugdíjasokat a korábban Neteclub Ltd. Seychelle-szigeteki címre, most viszont az E-Invest cégnévre hivatkozva 20 eurós és 120 eurós klubtagsági díjakkal csapják be azt ígérve, hogy a klub webkonferenciákon való részvétel után profi állásközvetítők lesznek. Ezt úgy érhetik el, ha az oldalon lévő általában valótlan álláshirdetéseket tovább megosszák facebookon és ezzel magát a rendszert népszerűsítik a tagok – így új belépőket tudnak majd maguk alá szerezni amiből megkapják a díjukat.

A további belépési díjakat láncszerűen osztja szét a bűnszervezet az újonnan belépő tagok között, mely kimeríti a piramisjáték bűncselekményét – melyet hálózati marketingnek illetve álláshirdetési portálnak álcáznak. A neteclub.com internetes oldalon lévő szerveződés helyzete viszont ennél is rosszabb, mivel az nincs is bejegyezve a sem a korábbi Seychelle-szigeteken, sem a Dominikai köztársaságban. A tevékenység magyarországon ráadásul munkerő közvetítésnek minősül, melyre szintén nincs meg az engedélye sem az “ál cégnek”, sem pedig a “munkatársaknak”.

Az üzemeltetőknek és így a “cég”-nek természetesen nincs valódi bankszámlája, mivel bankszámla nyitás során az ügyvezető igazgatónak személyesen jelen kell lennie. Ezt a csalók kerülik, ugyanis így könnyen kinyomozható lenne az ügyvezető igazgató személye, az a személy aki a csalás miatt könnyen feljelenthető a rendőrségen.

A web oldalt hamis állásajánlatoknak látszó hirdetésekkel írják tele és árasszák el az üzemeltetők és ezen hamis álláshirdetések facebook megosztását mint munkalehetőséget ajánlják fel a belépő tagoknak. Természetesen ebből pénz csak akkor lesz a belépő tagok számára, ha egy új belépő jelentkezik a rendszerbe és az, aki szerezte az új áldozatot és pénzt kap abból amit az új belépő befizetett. Erre az egyszerű pénz lehúzó műveletre aztán web konferenciákat és látványos bemutatókat szerveznek. A rendszer üzemeltetése kimeríti a magyarországon hatályos büntető törvénykönyv piramisjáték szervezése megnevezésű bűncselekmény. Ennél fogva nemcsak a szervezők, hanem a tagok is elkövetik a bűncselekményeket.

A web oldalon csupa olyan állásajánlat szövege látható, ahol külföldi munkát hirdetnek nyelvtudás nélkül Londonban, Németországban, Ausztriában, Svédországban, stb. Köztudott, hogy akik nyelvtudás nélküli munkákat hirdetnek, azok arra utaznak, hogy a nyelvismerettel rendelkezőket átverjék és megkárosítsák utak szervezésével és lakások, szobák kiadásával – amelynek busás összegét a munkadíjból vonják le – és így a keresetből nem marad semmi. Az ilyen hirdetésekben általában a minimálbérnél jóval alacsonyabb, 3-4 eurós órabért kínálnak arra hivatkozva, hogy a kiutazó nem tudja a nyelvet. Az ilyen külföldi munkahelyeken lévő szállásokon idegen országokból való emberek laknak egy tömegben (afrikai, szíriai, román, cigány, stb.). A helyzet viszont annál rosszabb, ha a hirdetés nem is valós, hanem csak kitalált szöveg annak érdekében, hogy az oldalra minél több látogatót és kattintót vonzzon azért, hogy utána csalással megkárosítsák őket klubtagsági díjak befizetésével. Az uj.neteclub.com oldal többnyire ilyen hirdetéseket oszt meg.

Ismert továbbá az a tény is, hogy minden valódi külföldön meghirdetett álláshirdetés kivétel nélkül a külföldön élő helyi lakosoknak szól. Külföldön, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Németországban és a többi fejlett Európai országban soha nem hirdetnek olyan állást magyar nyelven, ahol külföldieket, legfőképpen magyarokat keresnek. A valódi hirdetések kivétel nélkül azoknak szólnak az ország adott nyelvén, akik rendelkeznek helyi adottságokkal – helyi bankszámlával, helyi társadalombiztosítási regisztrációval és helyi lakcímmel – tehát azonnal munkába tudnak állni ott, ahol a munkahely van, abban a városban akár másnap. Minden európai városban vannak munkanélküliek bőven, akik elve ott születtek, ott laknak és így se az utazást, se a szállást nem kell részükre megfizetni (melyeket a kamu hirdetésekben állítólag a munkáltató áll). A helyi személyi adottságok megléte nélkül (pl. külföldi lakcím, külföldi telefonszám) a külföldi munkáltatók minden önéletrajzot és jelentkezést elutasítanak, hiszen helyi lakosokkal és munkaerővel kivétel nélkül minden állást be tudnak tölteni.

Az uj.neteclub.com oldalra regisztrált tagok rendőrségi és adóhatósági ellenőrzésre számíthatnak a jövőben is, mely eljárás a korábban általuk kitalált Seychelles szigeteki cégnév márkabitorlása miatt már elindult ellenük, most viszont több weboldal hírnevét és egy Dominikai köztársaságban regisztrált valódi cég hírnevét rontják tevékenységükkel.

Az üzemeltetők továbbra is azért bújnak offshore cégnév mögé (ráadásul nem létező cégként), hogy hivatalosan ne lehessen őket felkutatni, viszont a hálózatukban dolgozó összes tag magyar lakcíme és magyarországi bankszámlái következtében a hatóságok számára ez könnyű feladat, melyhez a korábbi Seychelles szigeteki nyomozás eredménye is kitűnő alapot ad.
There are no comments

Add yours